Βαρκούλες με τσένταρ και γκούντα

images_0aaaatsentar.jpg

Υλικά

για 1 ταψί

100γρ  βούτυρο

1 φλ. τσαγιού γάλα

10γρ μαγιά νωπή

αλάτι

αλεύρι όσο πάρει (περίπου 500γρ)

200γρ τυριά τσένταρ και γκούντα

100γρ γαλοπούλα σε φέτες

Εκτέλεση

1. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μέσα σε ένα μπολ.

2. Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στο μπολ.

3, Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.

4. Την αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.

5. Μόλις φουσκώσει, πλάθουμε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα. Κόβουμε ορθογώνια κομμάτια και τα γεμίζουμε με τα τυριά και την γαλοπούλα. Κλείνουμε τις άκρες σχηματίζοντας βαρκούλες.

6.Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

7.Είναι ιδανική και εύκολη συνταγή για πάρτυ.

Πηγή : http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/

Νίκη Χρήστου