Υλικά
Γάλα 1 λίτρο
Ζάχαρη 250 γρ
Κουβερτούρα 75 γρ κομμένα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές σούπας
Κορν φλαουρ ΓΙΩΤΗΣ 2 κουταλιές σούπας
Βούτυρο 2 κουταλάκια γλυκού
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Ζελατίνη 3 γρ (2 φύλλα)
Κουβερτούρα σε σταγόνες για στολισμό
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε πρώτα την ζελατίνη σε κρύο νερό . Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,την ζάχαρη,το αλεύρι,το κορν φλάουρ,προσθέτουμε την ζελατίνη αφού την στύψουμε καλά με το χέρι πριν την βάλουμε μέσα στο μείγμα κι ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες που σημαίνει ότι αρχίζει να πήζει. Κατεβάζουμε από την φωτιά , χωρίζουμε την κρέμα μας στην μέση σε δύο κατσαρόλες. Στο ένα μέρος βάζουμε 1 κουταλάκι βούτυρο,την σοκολάτα τεμαχισμένη κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα . Στο άλλο μισό της κρέμας βάζουμε το άλλο κουταλάκι βούτυρο , την βανίλια κι ανακατεύουμε καλά. Έτσι λοιπόν έχουμε 2 κρέμες , η μία είναι λευκή κι άλλη σοκολατένια, τις οποίες στη συνέχεια τις χτυπάμε ξεχωριστά με το μίξερ για 5 λεπτά. Βάζουμε σε ένα κορνέ την σοκολατένια κρέμα και γεμίζουμε τα ποτήρια κρατώντας τα λοξά και τα σταθεροποιούμε έτσι λοξά. Τα αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Βάζουμε σε ένα κορνέ την λευκή κρέμα και γεμίζουμε τα ποτήρια μας. Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες, αφήνουμε λίγο στο ψυγείο κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/