Υλικά
Ταλιατέλες 1 πακέτο
Σκόρδο 2 σκελίδες
Κουκουνάρια 3 κουταλιές σούπας καβουρδισμένα
Ρόκα 2 ματσάκια
Ελαιόλαδο 100 ml
Παρμεζάνα 100 γρ τριμμένη
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια. Πλένουμε την ρόκα, την βάζουμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο, τα κουκουνάρια,το σκόρδο,την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τις ταλιατέλες, ανακατεύουμε κι είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
* Αν θέλουμε αντικαθιστούμε την ρόκα με βασιλικό.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/