Υλικά
Ταραμάς λευκός 100 γρ
Καλαμποκέλαιο 125 ml
Λεμόνι 1 μεγάλο
Μπαγιάτικο ψωμί 300 γρ μόνο την ψίχα
Πατάτα 1 τεμ μεγάλη και βρασμένη
Πιπέρι λευκό λίγο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βράζουμε την πατάτα για 10 – 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά κι αφήνουμε να κρυώσει. Μουσκεύουμε το ψωμί, χρησιμοποιούμε μόνο την ψίχα και την στύβουμε καλά. Βάζουμε στο μίξερ τον ταραμά,το ψωμί, την πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και το πιπέρι και τα χτυπάμε καλά.Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και το λεμόνι, δοκιμάζοντας πάντα, μέχρι να έχουμε το επιθυμητό γευστικά αποτέλεσμα κι είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr