Υλικά
Καταϊφι 500 γρ
Τρούφα σοκολάτας 50 γρ
Για την κρέμα
Γάλα 2 λίτρα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
Ζάχαρη 250 γρ
Βούτυρο 200 γρ ή μαργαρίνη
Βανίλιες 4 τεμ σε σκόνη
Ξύσμα λεμονιού 1 κουταλάκι του γλυκού
Αμύγδαλα ψημένα 100 γρ ψιλοκομμένα
Κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
Για το σιρόπι
Ζάχαρη 450 γρ
Νερό 2 1/2 ποτήρια νερού
Κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
Λεμόνι 1 κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Σε βουτυρωμένο ταψί ανοίγουμε το καταϊφι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Παράλληλα βράζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 7-8 λεπτά κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Βγάζουμε το καταϊφι από τον φούρνο, το περιχύνουμε με το σιρόπι κι αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα ,την ζάχαρη,το αλεύρι, ανακατεύουμε με το σύρμα, να διαλυθούν, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, τις βανίλιες κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα λίγα από τα ψημένα αμύγδαλα, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύουμε. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κρύο καταϊφι. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και την τρούφα. Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει η κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες (ή και από την προηγούμενη μέρα). Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/