Αυτό δείχνει μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Psychological Reports από τον καθηγητή Β. Wansink και τους συνεργάτες του, όπου βρέθηκε ότι τα άτομα που έφαγαν πρόχειρο και γρήγορο φαγητό σε τροποποιημένο περιβάλλον fast food, δηλαδή με χαμηλότερο φωτισμό και πιο ήπιας έντασης μουσική, κατανάλωσαν 18% λιγότερες θερμίδες από ότι τα άτομα που έφαγαν σε κανονικές συνθήκες fast food.
Μάλιστα, το γεύμα διήρκησε περισσότερο όταν τα άτομα κατανάλωσαν το γεύμα τους στο τροποποιημένο περιβάλλον fast food, ενώ τα μέλη της ομάδας αυτής δήλωσαν ότι απόλαυσαν περισσότερο το φαγητό τους από ότι τα άτομα που έφαγαν στις κανονικές συνθήκες fast food.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα ταχυφαγεία, έχουν έντονη και γρήγορη μουσική, έντονα χρώματα και γενικότερα δημιουργούν ένα περιβάλλον που μας «υποβάλλει» στο να φάμε πολύ και να καθίσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο.
Αν συνυπολογίσουμε ότι η παχυσαρκία σήμερα τείνει να λάβει επιδημικές διαστάσεις, τότε η δημιουργία ενός περιβάλλοντος με ήπιες συνθήκες έντασης μουσικής και χρωμάτων, είναι ένα ακόμα μικρό «όπλο» που μπορούμε να χρησιμοποιούμε για τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και τη μείωση της υπέρμετρης και μη συνειδητής κατανάλωσης φαγητού.
Πηγή : http://www.nutrimed.gr