Για μακροχρόνια διατήρηση των τροφίμων στον καταψύκτη, η θερμοκρασία κατάψυξης θα πρέπει να είναι κάτω από -18 0C. Γενικότερα, όσο πιο κρύος είναι ο καταψύκτης, τόσο καλύτερη είναι η διατήρηση. Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να ελέγχεται τακτικά η θερμοκρασία του καταψύκτη.
Αποθηκεύστε τα αγορασμένα τρόφιμα, στις αρχικές τους συσκευασίες. Συνήθως, οι εμπορικές συσκευασίες είναι αεροστεγείς.
Πριν να καταψύξετε ένα πακέτο, τοποθετήστε ετικέτα με την ημερομηνία και τον αριθμό των μερίδων.
Οργανώστε τον καταψύκτη. Τοποθετήστε τα παλιότερα τρόφιμα μπροστά, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν πρώτα. Ταξινομήστε παρόμοια τρόφιμα μαζί, έτσι ώστε να τα βρείτε ευκολότερα.
Θυμηθείτε πως κάποια τρόφιμα δεν παγώνουν τόσο καλά. Τέτοια τρόφιμα είναι η μπανάνα, οι φρέσκες ντομάτες, το μαρούλι, το σέλινο, η μαγιονέζα, οι ωμές πατάτες και όλα τα τρόφιμα τα οποία περιέχουν αυτά τα συστατικά. Η κατάψυξη επηρεάζει την ποιότητα των συγκεκριμένων τροφίμων και όχι την ασφάλεια τους.
Για να διατηρήσετε τα λαχανικά για μεγαλύτερο διάστημα στον καταψύκτη, βράστε τα για ένα έως τρία λεπτά και στην συνέχεια ρίξτε τα σε κρύο νερό. Στην συνέχεια φυλάξτε τα στην κατάψυξη σε αεροστεγείς πλαστικές σακούλες.
Και μην ξεχνάτε! Ποτε ξεπαγωμα εκτος ψυγειου! Καθιστα τα τροφιμα ακομη πιο ευαλωτα!
Πηγή : http://www.nutrinews.gr/