Υλικά για 6 άτομα
350 γρ μυζήθρα
12 κανελόνια ή κρέπες
450 γρ σπανάκι
2-3 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 κτ. Σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
4 κτ. Σούπας βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος light
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Πλένετε, καθαρίζετε και ζεματάτε το σπανάκι.
Το σβήνετε και το χοντροτρίβετε.
Ζεσταίνετε 3 κτ. Σούπας βούτυρο και σοτάρετε το σπανάκι με τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το μυζήθρα κομματιασμένο.
Χτυπάτε το αυγό με αλατοπίπερο και προσθέτετε στο μείγμα σπανακιού.
Χτυπάτε το 2ο αυγό και το περιχύνετε πάνω από τα κανελόνια που γεμίσατε και βάλατε στο ταψί. Ψήνετε για 45 με 50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή : http://mynutritherapy.com