images_eleopita-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για τη ζύμη

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 1/2 ή 4 φλυτζάνια τσαγιού    
    Χυμός πορτοκαλιού 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Σπορέλαιο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Μπέικιν πάουντερ 3 κουταλιές της σούπας    
    Αλάτι- πιπέρι

Για τη γέμιση

    Ελιές μαύρες 3 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Κρεμμύδια ξερά 4 τεμ    
    Ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας    
    Δυόσμος 1 κουταλιά της σούπας    

Εκτέλεση

Σε ένα  μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Ανοίγουμε μια λακουβίτσα  και προσθέτουμε  τον χυμό πορτοκαλιού,το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο ,το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι  και το πιπέρι. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι  να γίνει μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει λίγο, σκεπασμένη. Ετοιμάζουμε την γέμιση. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια,τα πλένουμε, τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο.Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές, τρίβουμε τον δυόσμο και τα προσθέτουμε  στα κρεμμύδια, τα ανακατεύουμε  όλα τα υλικά μαζί. Κόβουμε την ζύμη μας  σε τρία μέρη και τα ανοίγουμε σε φύλλα μακρόστενα λίγο χοντρό.Με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε γέμιση σε κάθε φύλλο κατά μήκος. Τυλίγουμε το φύλλο σαν ρολό και πιέζουμε τις άκρες του για να θωρακίσουμε την γέμιση. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας, μέχρι να ροδίσει.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/