Νηστίσιμος μεζές

images_nistisimos-mezes-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Πιπεριές Φλωρίνης 3 τεμ ψημένες
    Μανιτάρια λευκά στρογγυλά 100 γρ    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο    
    Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες    
    Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Αλάτι -πιπέρι
    Ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας    
    Λευκό κρασί 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ή ρετσίνα    
    Μαϊντανό 2-3 κλωνάρια ψιλοκομμένο    
    Ελιές ροδέλες 3 κουταλιές της σούπας    
    Νερό 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού    

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές τις βάζουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στον φούρνο περίπου 5-7 λεπτά στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας), τις βγάζουμε και τις κλείνουμε σε σακούλες αποθήκευσης τροφίμων έτσι ώστε με τους υδρατμούς που σχηματίζονται βγαίνει πιο εύκολα η φλούδα τους και τις ψιλοκόβουμε. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια, τα ψιλοκόβουμε, καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε . Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι ,την πάπρικα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα σοτάρουμε , προσθέτουμε τις πιπεριές που ξεφλουδίσαμε και τα μανιτάρια , τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σβήνουμε με το λευκό κρασί ή την ρετσίνα. Προσθέτουμε  το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο  μαϊντανό και προσθέτουμε τις ελιές ροδέλες. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί , τα σερβίρουμε σε πιατέλα και απολαμβάνουμε το μεζεδάκι μας ζεστό ή κρύο.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/