Σταφιδοψωμάκια

images_stafidopsomakia-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 1/2 ποτήρια
    Βούτυρο 1 φλιτζάνι του καφέ    
    Γάλα 1/2 ποτήρι    
    Νωπή μαγιά 80 γρ    
    Αυγά 2 τεμ    
    Αλάτι 1 κουταλάκι γλυκού    
    Ζάχαρη 1 κουταλάκι γλυκού    
    Νερό όσο πάρει    
    Σταφίδες μαύρες 1/2 ποτήρι μουσκεμένες    

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας (εκτός από τον ένα κρόκο αυγού και το νερό), ανοίγουμε στο κέντρο μια λακούβα προσθέτουμε νερό σταδιακά όσο πάρει ζυμώνοντας ταυτόχρονα μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ζύμη. Πλάθουμε σε σχήμα σάντουιτς ή  στρογγυλά σχήματα και τα στρώνουμε σε ένα ταψί. Σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας για 60 λεπτά. Αραιώνουμε τον κρόκο αυγού που κρατήσαμε με λίγο λάδι κι αλείφουμε τα σάντουιτς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/