Σπαγγέτι ναπολιτέν φούρνου

images_spaggeti-napoliten-fournou-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Σπαγγέτι no 7 1 πακέτο    
    Μοτσαρέλα 150 γρ κομμένη    
    Γκούντα 150 γρ τριμμένο    
    Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τριμμένο    
    Σκόρδο 2 σκελίδες    
    Δυόσμος ξερός 1 κουταλιά σούπας    
    Ρίγανη 1 κουταλάκι γλυκού    
    Κύβος λαχανκών 1 τεμ    
    Ντοματοπολτό 1 κουταλάκι γλυκού    
    Βασιλικός 1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένος    
    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας    
    Αλάτι – πιπέρι
    Νερό 1/2 ποτήρι    

Εκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους (ας γίνουν κι ελαφρώς αλ ντέντε) και τα στραγγίζουμε. Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το ντοματάκι κον κασέ , το κρεμμύδι και το σκόρδο,τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι , προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα τυριά κι αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Βουτυρώνουμε έναν πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τα μισά μακαρόνια, την μισή σάλτσα, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα μισά τυριά, μετά τα υπόλοιπα μακαρόνια με την υπόλοιπη σάλτσα και τέλος ξανά τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει  λίγο χρώμα από πάνω. Σερβίρουμε κι απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/