Ριζότο λαχανικών με λουκάνικο

images_rizoto-laxanikon-me-loukaniko-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Ρύζι basmati 1 ποτήρι    
    Νερό 3-4 φλιτζάνια τσαγιού    
    Καλαμπόκι 1/2 κούπα βρασμένο    
    Αρακάς 1/2 κούπα βρασμένος    
    Λουκάνικο χωριάτικο 1 μεγάλο (κομένο σε ροδέλες)    
    Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο    
    Κύβος λαχανικών 1    
    Αλάτι -πιπέρι
    Βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας  

 

Εκτέλεση

Βράζουμε για 5-8 λεπτά τον αρακά και το καλαμπόκι σε κατσαρόλα με νερό και τα σουρώνουμε πολύ καλά. Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το τηγανίζουμε ελαφρώς. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει λίγο. Προσθέτουμε τον αρακά και το καλαμπόκι και τα ανακατεύουμε απαλά.Ρίχνουμε και τον κύβο λαχανικών για να διαλυθεί σιγά σιγά. Αδειάζουμε  το ρύζι και ανακατεύουμε απαλά, έτσι ώστε να σοταριστεί ελαφρώς. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό ένα – ένα τα φλιτζάνια. Μόλις απορροφηθεί το ένα, προσθέτουμε το επόμενο  ανακατεύοντας συνεχώς για 18-20 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι -πιπέρι. Όταν είναι έτοιμο μπορούμε να το συνοδεύσουμε με τις ροδέλες από το λουκάνικο.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/