Υλικά
Σταφύλι σουλτανίνα 1 κιλό
Ζάχαρη 700 γρ
Νερό 250 γρ
Χυμός λεμονιού 1/2 λεμόνι
Βανίλιες ή αρμπαρόριζα 1 τεμ ή 2 φύλλα
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά το σταφύλι. Σε κατσαρόλα βάζουμε μία στρώση σταφύλι , μία στρώση ζάχαρη και το νερό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά, αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 15 λεπτά , μέχρι να δέσει το σιρόπι και προς το τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες ή τα φύλλα αρμπαρόριζας και το χυμό λεμονιού για να αποκτήσει ξανθό χρώμα. Δοκιμάζουμε αν έδεσε το σιρόπι στάζοντας μια σταγόνα με ένα κουταλάκι σε ένα πιάτο (αν μείνει σταθερή η σταγόνα και δεν απλώσει είναι έτοιμο),το βγάζουμε από την φωτιά ,το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το τοποθετούμε σε βάζα αποστειρωμένα. Διατηρείται σε δροσερό, σκοτεινό μέρος ,περίπου για 6-7 μήνες.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/