Κοτόπουλο με πιπεριές

images_kotopoulo-me-piperies-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κοτόπουλο 1300 γρ    
    Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας    
    Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες    
    Πάπρικα 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Πιπεριές πράσινες στρογγυλές 10 τεμ    
    Λευκό κρασί 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Μουστάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Μέλι 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό    
    Σουσάμι 2 κουταλάκια του γλυκού    
    Κεφαλοτύρι 1 φλιτζάνι του τσαγιού σε κύβους    
    Αλάτι -πιπέρι
    Νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού    

Εκτέλεση

Καψαλίζουμε το κοτόπουλο, το πλένουμε, το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, πλένουμε τις πιπεριές,  βγάζουμε τα σπόρια , τις κόβουμε στα τέσσερα και τις βάζουμε να στραγγίξουν. Βάζουμε σε ρηχή φαρδιά κατσαρόλα το κοτόπουλο , το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τα σοτάρουμε ελαφρώς, προσθέτουμε την πάπρικα, το πιπέρι και τις πιπεριές και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές το κοτόπουλο. Διαλύουμε την μουστάρδα και το μέλι μέσα στο κρασί και σβήνουμε με αυτό το μείγμα το φαγητό μας. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά κι αφήνουμε να ψηθεί. Καβουρδίζουμε ελαφρώς το σουσάμι (όχι πολύ) και κόβουμε το κεφαλοτύρι σε κύβους. Μόλις το φαγητό φτάσει στο τέλος, το κοτόπουλο να έχει μαλακώσει και να έχει μείνει με ωραίο ζουμάκι, κλείνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι να λιώσει, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε  στα πιάτα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/