Γαρίδες πανέ

images_garides-pane-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Γαρίδες 1 κιλό (καθαρισμένες και χωρίς κεφάλι)    
    Αυγά 3 χτυπημένα    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    Τριμμένη φρυγανιά 150 γρ    
    Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα    
    Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις γαρίδες , τις στραγγίζουμε καλά και τις αλατίζουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την φρυγανιά και σε ένα τρίτο το αλεύρι. Ξεκινάμε το πανάρισμα αλευρώνοντας τις γαρίδες καλά, μετά τις βουτάμε στο αυγό και τέλος τις περνάμε από τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε στο καυτό λάδι. Τις βγάζουμε όταν έχουν πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι κι τις απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/