Στριφτόπιτα με μπέικον

images_striftopita-me-mpeikon-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Γιαούρτι 500 γρ    
    Βούτυρο 3-4 κουταλιές της σούπας ή μαργαρίνη    
    Μπέικον 8 φέτες    
    Κεφαλογραβιέρα,κεφαλοτύρι,κίτρινο τυρί 3 κούπες τσαγιού τριμμένα    
    Αυγά 3 τεμ    
    Πάπρικα -πιπέρι μαύρο 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Ελαιόλαδο για την επιφάνεια    
    Χειροποίητο φύλλο για πίτες βλ αντίστοιχη συνταγή ή σφολιάτα εμπορίου    

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το Χειροποίητο φύλλο για πίτες , ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε ή χρησιμοποιούμε φύλλο σφολιάτας του εμπορίου. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα τριμμένα τυριά, τα αυγά , το βούτυρο ή την μαργαρίνη,τα πιπέρια, το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον για 3 λεπτά να πάρει χρώμα, το αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στο μπολ με τα τυριά. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Αφού έχουμε ανοίξει τα φύλλα μας βάζουμε με κουτάλι της σούπας γέμιση από την μια άκρη του φύλλου ως την άλλη στο κέντρο του και τυλίγουμε σε ρολό στριφτό (περίπου δύο με τρεις γύρους), λαδώνοντας σε κάθε γύρο το φύλλο μας και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Σερβίρεται ζεστή.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/