Στριφτόπιτα ρόκα – σπανάκι

images_striftopita-roka-spanaki-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φύλλο κρούστας 450 γρ    
    Σπανάκι 800 γρ φρέσκο ή κατεψυγμένο    
    Ρόκα 2 ματσάκια    
    Άνηθος 1/2 ματσάκι    
    Μαϊντανός 1/2 ματσάκι    
    Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο    
    Κρεμμυδάκια φρέσκα 5 ψιλοκομμένα    
    Αυγά 4 τεμ    
    Τυρί φέτα 400 γρ    
    Τυρί κρέμα 150 γρ    
    Ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι του καφέ    
    Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας    
    Αλάτι – πιπέρι – λεμονοπίπερο
    Γάλα 1 φλιτζανάκι του καφέ    
    Γλυκάνισο 1- 2 κουταλιές σούπας για πασπάλισμα    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα χορταρικά και τα μυρωδικά μας. Ζεματίζουμε λίγο το σπανάκι σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε το βούτυρο με το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μόλις μαραθεί λίγο βάζουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ,προσθέτουμε το σπανάκι, την ροκά , αλάτι, πιπέρι, λεμονοπίπερο, ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει. Μετά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό,τον άνηθο,την φέτα , το τυρί κρέμα, 3 αυγά, ανακατεύουμε κι είναι έτοιμη η γέμιση. Λαδώνουμε ένα ταψί. Σε κάθε φύλλο βάζουμε γέμιση, το τυλίγουμε και το τοποθετούμε στο ταψί περιμετρικά προς το κέντρο (βλ. φωτ. υλικό). Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Με ένα πινέλο λαδώνουμε τα φύλλα καλά. Διαλύουμε το τέταρτο αυγό μαζί με το γάλα σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε την πίτα μας. Πασπαλίζουμε με γλυκάνισο και  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 – 50 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/