Γαρίδες κοκτέιλ

images_garides-kokteil-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Γαρίδες 12 τεμ νούμερο 1    
    Ξύδι 1 κουταλάκι γλυκού    
    Μαρούλι 2 – 3 φύλλα ψιλοκομμένα    
    Αλάτι

Για την σος κοκτέιλ

    Μαγιονέζα 6 κουταλιές σούπας    
    Κέτσαπ 3 κουταλιές σούπας    
    Κονιάκ 1- 2 κουταλιές σούπας    
    Ταμπάσκο 5 σταγόνες    
    Worcester sauce 5 σταγόνες    

Εκέλεση

Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες,τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με το ξύδι για 15 – 20 λεπτά, στην συνέχεια τις καθαρίζουμε αλλά αφήνουμε το κεφάλι. Χαράζουμε με μαχαίρι ελαφρώς την σάρκα τους και με μια οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι που έχουν στην μέση.

Για την σος κοκτέιλ : Σε βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την σος και τα ανακατεύουμε καλά .Ψιλοκόβουμε τα φύλλα μαρουλιού, ψιλοκόβουμε και 3 γαρίδες, τα προσθέτουμε στην σος κι ανακατεύουμε. Σερβίρουμε βάζοντας σε ένα βαθύ ποτήρι την σος κοκτέιλ , γύρω γύρω τις γαρίδες, αν θέλουμε γαρνίρουμε και με φύλλα μαϊντανού κι απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/