Υλικά
Γαρίδες 12 τεμ νούμερο 1
Ξύδι 1 κουταλάκι γλυκού
Μαρούλι 2 – 3 φύλλα ψιλοκομμένα
Αλάτι
Για την σος κοκτέιλ
Μαγιονέζα 6 κουταλιές σούπας
Κέτσαπ 3 κουταλιές σούπας
Κονιάκ 1- 2 κουταλιές σούπας
Ταμπάσκο 5 σταγόνες
Worcester sauce 5 σταγόνες
Εκέλεση
Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες,τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με το ξύδι για 15 – 20 λεπτά, στην συνέχεια τις καθαρίζουμε αλλά αφήνουμε το κεφάλι. Χαράζουμε με μαχαίρι ελαφρώς την σάρκα τους και με μια οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι που έχουν στην μέση.
Για την σος κοκτέιλ : Σε βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την σος και τα ανακατεύουμε καλά .Ψιλοκόβουμε τα φύλλα μαρουλιού, ψιλοκόβουμε και 3 γαρίδες, τα προσθέτουμε στην σος κι ανακατεύουμε. Σερβίρουμε βάζοντας σε ένα βαθύ ποτήρι την σος κοκτέιλ , γύρω γύρω τις γαρίδες, αν θέλουμε γαρνίρουμε και με φύλλα μαϊντανού κι απολαμβάνουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/