Μαρμελάδα βύσσινο

images_marmelada-vussino-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Βύσσινα 1 κιλό    
    Ζάχαρη 800 γρ    
    Νερό 200 γρ    
    Λεμόνι 1/2 τον χυμό του    

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα βύσσινα, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά και τα αφαιρούμε σε τρυπητή που από κάτω βάλαμε κάποιο μπολ. Βγάζουμε τα κουκούτσια με τα χέρια μας (είναι εύκολος τρόπος) και τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα μαζί με τα ζουμιά που πέσανε στο μπολ. Τα λιώνουμε με το σύρμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε κι αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι.Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα βύσσινα.Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι. Ξαναβάζουμε μέσα τα βύσσινα και βράζουμε για λίγα λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά , αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Τα φυλάμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 4-5 μήνες.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/