Υλικά
2 μέτριες ντομάτες
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
Για το πέστο
1 μεγάλο μάτσο φρέσκο βασιλικό
100 ml ελαιόλαδο
100 γρ.κουκουνάρι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
50 γρ.πληγούρι
100 ml νερό με 1/2 κουταλιά σκόνη ζωμού, χωρίς μαγιά
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
Τοποθετήστε τις ντομάτες και το δεντρολίβανο σε ένα ταψάκι, με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήστε για 20′.Αναμείξτε στο μπλέντερ τα υλικά του πέστο.Σιγοβράστε πλιγούρι μαζί με το νερό, μέχρι να μαλακώσει, προσθέστε 3 κουταλιές πέστο και σερβίρετε μαζί με ντομάτες, αφού αφαιρέσετε το κλαράκι του δεντρολίβανου
Πηγή : http://www.fitstudio.gr/