Υλικά
Μανιτάρια λευκά στρογγυλά 400 γρ
Πατάτες 1 κιλό
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
Πράσα 2 τεμ μόνο το λευκό μέρος
Αυγά 2 τεμ
Κρέμα γάλακτος 200 ml
Γάλα 1 κούπα τσαγιού
Κεφαλογραβιέρα 300 γρ τριμμένη
Παρμεζάνα 200 γρ τριμμένη
Αλάτι-πιπέρι
Πάπρικα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μαργαρίνη 4 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο 6 κουταλιές της σούπας
Δυόσμος ξερός 1 κουταλάκι του γλυκού
Σκόρδο 1 σκελίδα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε να στραγγίξουν. Βάζουμε σε τηγάνι την μισή μαργαρίνη και 3 κουταλιές ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τις πατάτες, τις τηγανίζουμε ίσα να μαλακώσουν και σκεπάζουμε με καπάκι για να μη μας κάνουν κρούστα (βγάζουμε το καπάκι μόνο για να τις ανακατεύουμε). Βγάζουμε από το τηγάνι τις πατάτες και τις βάζουμε να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε τα πράσα κρατάμε το λευκό μέρος και κόβουμε σε ροδέλες. Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με καυτό νερό να τα ζεματίσουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο στο τηγάνι που τηγανίσαμε τις πατάτες, αφήνουμε να κάψει και προσθέτουμε το πιπέρι,την πάπρικα,το κρεμμύδι,το σκόρδο,τα πράσα και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κι αλάτι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 10 – 12 λεπτά. Τοποθετούμε τα υλικά μας σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με δυόσμο. Αλατίζουμε τις πατάτες και τις πασπαλίζουμε με πιπέρι και δυόσμο. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με ελαιόλαδο και στρώνουμε εναλλάξ πατάτες και μείγμα μανιταριών. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά ενδιάμεσα ενώ στο τέλος καλύπτουμε την επιφάνεια με τα τυριά. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ , προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και περιχύνουμε το φαγητό μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ανάλογα με τον φούρνο μας για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο κι είναι έτοιμο να το σερβίρουμε ζεστό.
Πηγή : chefoulis.gr