Υλικά:
● 1 κιλό άσπρα μανιτάρια
● 3 κ.σ. ελαιόλαδο
● χυμός από 2 πορτοκάλια
● 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
● 250 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
● αλάτι
● πιπέρι
● ½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
● 6 δαμάσκηνα αποξηραμένα
● 1 κ.σ. κουκουνάρι
● 7 βρασμένα κάστανα, ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα
● 3 κ.σ μαϊντανό
● 100 γρ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
Εκτέλεση:
1) Καθαρίζετε τα μανιτάρια και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αδειάζετε το περιεχόμενο τους και το βάζετε σε ένα μπολ.
2) Τα μανιτάρια τα βάζετε μέσα σε ένα άλλο μπολ στο οποίο έχετε προσθέσει το χυμό πορτοκαλιού και τα μαρινάρετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
3) Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Έπειτα προσθέτετε τα συκωτάκια και τα ποδαράκια των μανιταριών σοτάρετε για 5 λεπτά και σβήνετε με το κρασί.
4) Αλατοπιπερώνετε χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το χυμό από το πορτοκάλι στον οποίο έχουν μαριναριστεί τα μανιτάρια και μισό ποτήρι νερό αν χρειάζεται.
5) Προσθέτετε τα δαμάσκηνα, το κουκουνάρι και τα κάστανα.
6) Πασπαλίζετε με το τυρί και το μαϊντανό.
7) Στη συνέχεια γεμίζετε τα μανιτάρια με ένα κουτάλι και τα βάζετε στο φούρνο για 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Πηγή : http://diatrofiki-pyramida.gr/
Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος