Τρουφάκια σοκολάτας

images_troyfakia-sokolatas-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κρέμα γάλακτος 300 ml    
    Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 300 γρ    
    Κέικ ή Βασιλόπιτα τριμμένη 2 ποτήρια νερού
    Λικέρ 20 ml της αρεσκείας μας    
    Ξηρούς καρπούς για την επικάλυψη θρυμματισμένοι    
    Κακάο κοσκινισμένο για επικάλυψη  

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Κατεβάζουμε από την φωτιά κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και προσθέτουμε το λικέρ. Θρυμματίζουμε το κέικ ή την βασιλόπιτα που περίσσεψε και προσθέτουμε το μείγμα με την σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά να υγρανθεί καλά το μείγμα ,το αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να δέσει και ξεκινάμε να πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια. Βουτάμε τα μισά στους θρυμματισμένους  ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα στο κοσκινισμένο κακάο κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Πηγή : chefoulis.gr