Υλικά
1/2 κιλό παγωτό σοκολάτας [*]
80 σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
30 γρ. μαργαρίνη πλήρης λιπαρών
Εκτέλεση
Στρώνετε με λαδόκολλα δύο ταψιά ή δίσκους που να χωράνε στη κατάψυξή σας. Βάλτε το ένα από αυτά στη κατάψυξη να παγώσει.
Με ένα σκουπ για παγωτό, το οποίο βουτάτε σε μπολ με ζεστό νερό, παίρνετε κάθε φορά από μια μπάλα παγωτό και το τοποθετείτε στο ταψί ή δίσκο που είχατε στη κατάψυξη και τοποθετείτε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο κάθε μπάλας. Μόλις τοποθετήσετε όλες τις μπάλες το βάζετε αμέσως στη κατάψυξη να παγώσει πολύ καλά για να σταθεροποιηθεί η οδοντογλυφίδα, για 2 περίπου ώρες.
Λιώνετε τα κομματάκια σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων στα 500 watts, αρχικά για 50 δευτερόλεπτα ελέγχετε και συνεχίζετε ανά 10 δευτερόλεπτα, ή σε κατσαρολίτσα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας.
Μόλις έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα, κατεβάζετε από τη φωτιά, ανακατεύετε και το αφήνετε για 10-12 λ να μισοκρυώσει.
Βγάζετε τα παγωτάκια από τη κατάψυξη, τα πιάνετε με την οδοντογλυφίδα ένα ένα τα μπαλάκια παγωτού και τα βουτάτε μέσα στο μείγμα σοκολάτας. Τα “τινάζετε” ελαφρώς να φύγει η περίσσια σοκολάτα και τα τοποθετείτε αμέσως στο άλλο παγωμένο ταψί.
Τα μεταφέρετε αμέσως στη κατάψυξη και τα αφήνετε για 30 λ μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
[*] Μπορείτε να αντικαταστήσετε το παγωτό σοκολάτας με άλλο αρεσκείας σας. π.χ. φράουλας, μπανάνας, βανίλιας.
πηγή: sintayes.gr