Υλικά
500 γρ. μπακαλιάρο
2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια τριμμένα
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτί μπύρα [330 ml]
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό [προαιρετικά]
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξαλμυρίστε το μπααλιάρο αφήνοντάς τον για 40-48 ώρες σε νερό το οποίο θα αλλάζετε συχνά. Τον στραγγίζετε, τον καθαρίζετε από τη πέτσα και τα κόκαλα και τον “μαδάτε” με τα χέρια σε μεγάλο μπολ.
Ρίχνετε στο μπολ με το μπακαλιάρο και όλα τα υπόλοιπα υλικά [το αυγό προαιρετικά] και στο τέλος το αλεύρι σταδιακά. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά να αναμιχθούν οι γεύσεις.
Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι και με τη βοήθεια ενός βρεγμένου κουταλιού παίρνετε μείγμα από το μπολ και το βάζετε στο τηγάνι. Τηγανίζετε και από τις 2 πλευρές τις κροκέτες για 2′- 3′ περίπου από κάθε πλευρά και τις αφήνουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Σερβίρουμε με σκορδαλιά.
πηγή: sintayes.gr