Υλικά
500 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 χούφτες πατατάκια με αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού σιρόπι καραμέλας
Εκτέλεση
Στρώνετε καλά, στη βάση και περιμετρικά, λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 X 20 εκ.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία, το ζαχαρούχο γάλα με τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε συνεχώς [για να μη κολλήσει από κάτω] μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μόλις είναι έτοιμο απλώνετε το μείγμα στο ταψί και προσθέτετε από πάνω τα πατατάκια χοντροτριμμένα με το χέρι. Πιέστε τα ελαφρώς να εισχωρήσουν λίγο στο μείγμα. Περιχύνετε με το σιρόπι σοκολάτας και βάζετε το γλυκό για 2 περίπου ώρες στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Μόλις παγώσει ξεφορμάρετε το γλυκό τραβώντας τη λαδόκολλα το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
πηγή: sintayes.gr