Υλικά
1 κουτί λαζάνια
500 γρ. κιμά
3 μεγάλες μελιτζάνες *
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. ζάχαρη
κανελογαρύφαλο σκόνη
αλάτι πιπέρι
4 κ.σ. βιτάμ λιωμένο
ελαιόλαδο
τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Για την μπεσαμέλ :
2 δόσεις μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Για τις μελιτζάνες: Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν.
Για το κιμά: Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κιμά με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το πελτέ, τη ζάχαρη, κανελογαρύφαλλο, αλάτι πιπέρι και 1/2 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε το κιμά για 30′ περίπου.
Για τη μπεσαμέλ: Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ [2 δόσεις]
Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, αλείφουμε με 4 κ.σ. βιτάμ λιωμένο και απλώνουμε στη βάση λίγη μπεσαμέλ. Από πάνω βάζουμε μια στρώση λαζάνια, μια στρώση κιμά ( περίπου το μισό), μια στρώση μελιτζάνες [και κολοκυθάκια προαιρετικά] και μια στρώση με λίγη μπεσαμέλ. Συνεχίζουμε έτσι, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και τελειώνουμε με μια πιο παχιά στρώση μπεσαμέλ.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία των λαζανιών.
* Μπορείτε να αντικαταστήστε μέρος ή όλες τις μελιτζάνες με κολοκυθάκια.
πηγή: sintayes.gr