Ταλιατέλες με σάλτσα τυριών

images_10_taliateles-me-saltsa-turion-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

500 γρ ταλιατέλες (1 πακέτο)
250 γρ τυρί κρέμα
100 γρ μπλέ τυρί
100 γρ παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
Φουντούκι ή κουκουνάρι
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση 

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το τυρί κρέμα,το μπλέ τυρί και το γάλα και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσουν αργά,ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Μόλις πάρουν βράση και λιώσουν αλατοπιπερώνουμε.Βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες ,σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.Περιχύνουμε με τη σάλτσα τυριών, πασπαλίζουμε με τη τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα (ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας) και τέλος πασπαλίζουμε με καραμελωμένα φουντούκια ή καβουρδισμένο κουκουνάρι κι αν θέλουμε τρίβουμε επιπλέον φρέσκο πιπεράκι.

πηγή: chefoulis.gr