Χταπόδι ξυδάτο

images_10_xtapodi-ksidato.jpg

Υλικά

1 1/2 κιλό χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι
Ρίγανη

Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε το χταπόδι , το πλένουμε καλά, το βάζουμε στην χύτρα με νερό ίσα να το σκεπάσει μαζί με 1/2 φλυτζάνι του καφέ ξύδι και το βράζουμε για 10 λεπτά. Όταν το βγάλουμε το βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει τα υγρά του , το πασπαλίζουμε με ρίγανη και το αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε λοξά σε κομμάτια , βάζουμε αλάτι, ρίγανη , λάδι και ξύδι και το σερβίρουμε.(Αν θέλουμε πριν το κόψουμε το βάζουμε λίγο στο γκριλ).

πηγή: chefoulis.gr