Υλικά
Για το σιρόπι:
4 φλ. τσαγιού νερό
4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για τη ζύμη:
2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
2 φλ. τσαγιού νερό
50 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
3 αυγά
1 κ.σ. σιμιγδάλι
1 κ.σ. κορν φλάουερ
2 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Για το σιρόπι: Σε κατσαρόλα ανακατεύετε τη ζάχαρη και το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτετε το λεμόνι. Βράζετε για 3-4 λεπτά το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
Για τη ζύμη: Βάζετε το νερό και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μη κολλάει η ζύμη στα τοιχώματα.
Κατεβάστε τη ζύμη από τη φωτιά και την ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μη κάνει κρούστα. Μόλις έλθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτετε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτετε το σιμιγδάλι και το κορν φλάουερ και ανακατεύετε καλά με το χέρι ή το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.
Βάζετε ποσότητα ζύμης σε ένα κορνέ και κάνετε στρογγυλές τουλούμπες τις οποίες ενώνετε στις άκρες τους.
Τα βάζετε σε αρκετά χλιαρό λάδι και συνέχεια ανεβάζετε το μέσο τη θερμοκρασία. Τηγανίστε τα μέχρι να γίνουν τραγανά και ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζετε από το τηγάνι και χαμηλώνετε πάλι πολύ τη θερμοκρασία του λαδιού για να βάλετε τα επόμενα. *
Μόλις τα βγάλετε καυτά από το τηγάνι τα βουτάτε κατευθείαν στο κρύο σιρόπι για λίγα λεπτά μέχρι να τοαπορροφήσουν. Τα βγάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.
* Είναι σημαντικό να αφήνετε το λάδι να κρυώσει πρώτα πριν βάλετε το τουλουμπάκια γιατί αν τα βάλετε εξ” αρχής σε υψηλή θερμοκρασία για να ψηθούν καλά μέσα, διαφορετικά θα ξεροψηθούν εξωτερικά και εσωτερικά θα είναι άψητο ζυμάρι.
πηγή: sintayes.gr