Παρόλο που τα κρεμμύδια έχουν κακό όνομα κάνοντάς σας να κλαίτε και διώχνοντας το άλλο φύλο λόγω της άσχημης αναπνοής που αφήνουν, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας για την ενίσχυση της αντοχής σας.
Πρόσφατη έρευνα απέδειξε, ότι το εκχύλισμα κουερσετίνης (quercetin) – φλαβονοειδές που υπάρχει μέσα στο κρεμμύδι- αυξάνει την αντοχή.
Η κουερσετίνη εμποδίζει την φλόγωση που συνδέεται με τις αλλεργίες.
Προστατεύει επίσης από έλκη στομάχου και από διάφορες μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του οισοφάγου αλλά και του παχέως εντέρου.
Προσθέστε κρεμμύδια σε ομελέτες από αυγά και σε σούπες. Κόψτε τα σε λεπτές φέτες και μαγειρέψτε τα με το κοτόπουλο σας.
Αν δεν σας ενοχλούν τα ωμά κρεμμύδια, προσθέστε τα στις σαλάτες σας αλλά και στα σάντουιτς που φτιάχνετε.
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος