Υλικά
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. βανίλια σκόνη ή εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
110 γρ. βούτυρο λιωμένο
3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. τσαγιού γάλα, χλιαρό
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού + 1 κ.γ. επιπλέον ξύσμα για πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και λαδώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα πυρέξ ή ταψί, διαστάσεων 30 Χ 17 εκ.
Χτυπάτε τα ασπράδια αυγών σε πηχτή μαρέγκα και το αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να έχετε μια αφράτη λεία κρέμα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα και χτυπάτε μισό λεπτό ακόμα. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τη μαρέγκα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα να ενσωματωθεί η μαρέγκα στο μείγμα. *
Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 60 λ. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τρίμμα λεμονιού κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
* Μην ανησυχήσετε αν έχετε ένα υγρό μείγμα. Θα πήξει με το ψήσιμο.
πηγή: sintayes.gr