Τρίγωνα Πανοράματος

images_9_trigona_panoramatos_1-638x350.jpg

Υλικά

Για το φύλλο:

15 φύλλα κρούστας
200 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για τη κρέμα:

950 ml γάλα πλήρες [700 ml + 250 ml]
300 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κρόκοι αυγών
50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για το σιρόπι:

500 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
2 κ.σ. λεμόνι

Εκτέλεση

Για το φύλλο: Τοποθετείτε το κάθε φύλλο σε πάγκο εργασίας με τη στενή πλευρά προς το μέρος σας. Το βουτυρώνετε και το διπλώνετε σε κάθετες λωρίδες περίπου 8 εκ. βουτυρώνοντας κάθε λωρίδα. Διπλώστε μια γωνία για να σχηματιστεί ένα τρίγωνο και συνεχίστε το δίπλωμα εναλλάξ σε τρίγωνα [όπως κάνουμε στα τυροπιτάκια], μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το κομμάτι του φύλλου. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία σε όλα τα φύλλα. Κάθε τρίγωνο που διπλώνετε το βάζετε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί σκούρο χρώμα περίπου 25′-30′. Βγάζετε από τον φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν και τα κόβετε στη μια πλευρά να κάνουν θήκη και να δημιουργηθεί χώρος για τη κρέμα.

Για το σιρόπι: Σε κατσαρόλα βάζετε το νερό, το λεμόνι και τη ζάχαρη και το βράζετε για 4′-5′ . Μόλις είναι έτοιμο βουτάτε για λίγο στο ζεστό σιρόπι ένα ένα τα κρύα τρίγωνα να σιροπιαστούν και τα αφήνετε πάνω σε σχάρα να στραγγίξουν.

Για τη κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζετε 700 γρ. γάλα τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα βράζετε. Σε μπολ βάζετε 250 γρ. γάλα και τους κρόκους αυγών και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτετε και το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν.
Μόλις το γάλα στη κατσαρόλα φτάσει σε σημείο βρασμού, ρίχνετε το 1/3 του μείγματος στο μπολ με το γάλα-αυγά και ανακατεύετε γρήγορα. Μεταφέρετε το μείγμα που έχετε στο μπολ μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να έχετε μια πηχτή κρέμα. Κατεβάστε το από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Μεταφέρετε όλο το μείγμα της κατσαρόλας σε μπολ, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει.
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί και όταν κρυώσει η κρέμα τη προσθέτετε και ανακατεύετε απαλά να ομογενοποιηθεί. Γεμίζετε με τη βοήθεια ενός κορνέ την αφράτη κρέμα [προαιρετικά πασπαλίζετε με τριμμένα αμύγδαλα ή φυστίκια Αιγίνης] και τα απολαμβάνετε.

πηγή: sintayes.gr