Υλικά
4 φέτες φρέσκο σολομό
Μουστάρδα με κόκκους [σπόρους] *
Εκτέλεση
Πλένουμε τις φέτες σολομού, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολα.
Παίρνουμε ποσότητα της μουστάρδας με κόκκους [τη βρίσκεις στα μεγάλα σούπερ μάρκετ] και αλείφουμε το σολομό -μόνο από πάνω-. Δεν αλατίζουμε διότι η μουστάρδα περιέχει αλάτι.
Τοποθετούμε το ταψί στο μέσο του φούρνου τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 190 βαθμούς στο Grill και ψήνουμε -χωρίς να αναποδογυρίσουμε το σολομό- για 10-15 λ .Σερβίρετε και απολαύστε τον με σαλάτα της αρεσκείας σας.
*Μουστάρδα με κόκκους: Μια μουστάρδα φτιαγμένη από ολόκληρους σινανόσπορους, ξύδι κρασιού, αλάτι, ζάχαρη, οξέα τροφίμων και αρωματικά φυτά και μπαχαρικά. Το συγκεκριμένο είδος μουστάρδας, διακρίνεται για την πυκνότητα τη νοστιμιά του και την απαλή γεύση του.
πηγή: sintayes.gr