Υλικά για 4 άτομα
1 γαλλική σαλάτα
1 ραντίτσιο
1 κόκκινη σγουρή σαλάτα
1 κινέζικο μαρούλι
150 γρ. ξερά φρούτα κομμένα στη μέση (σύκα, βερίκοκα, δαμάσκηνα)
100 γρ. αμυγδαλόψιχα
Για τη βινεγκρέτ
50 ml παρθένο ελαιόλαδο
20 ml ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας πικάντικη μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας σπόρους ροδιού
1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε με το χέρι μας σε μικρά κομμάτια. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα αναμειγνύουμε τα σαλατικά μαζί με τα φρούτα και τα αμύγδαλα. Λίγο προτού σερβίρουμε, βάζουμε τα υλικά για τη σως στο multi για να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε τη σως στη σαλάτα μας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Tips: Μπορείτε να βάλετε και αμύγδαλο εάν θέλετε να είναι πιο τραγανό.
Από το βιβλίο του Λευτέρη Λαζάρου “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΙΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ”