Υλικά
Για την μαρέγκα
5 ασπράδια αυγών
300 γρ. ζάχαρη
½ λεμόνι ξύσμα
Για την κρέμα γιαουρτιού
5 κρόκοι αυγών
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. μέλι
1 φύλλο ζελατίνη
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total
1 λεμόνι ξύσμαÂ
Εκτέλεση
Για τις μαρέγκες: Στερεώνουμε ένα μικρό κατσαρολάκι μέσα σε ένα μεγαλύτερο, στο οποίο έχουμε βάλει λίγο νερό, να καλύψει τον πάτο (μπεν μαρί).
Ανάβουμε το μάτι, ρίχνουμε τα ασπράδια στο κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Μεταφέρουμε την μαρέγκα στο μίξερ και τη χτυπάμε για 15′, μέχρι να σφίξει. Προς το τέλος προσθέτουμε και το ξύσμα του λεμονιού.
Γεμίζουμε μια σακούλα με το μείγμα και με το κορνέ σχεδιάζουμε φωλίτσες πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει στη λαμαρίνα του φούρνου ή σιλπάτ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για 15′-20′. Αφήνουμε τις μαρέγκες να στεγνώσουν μερικές ώρες, πριν τις γεμίσουμε, για να μη μαλακώσουν από την κρέμα.
Για την κρέμα γιαουρτιού: Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό.
Κατόπιν τη στραγγίζουμε και τη διαλύουμε σε ελάχιστο καυτό νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί τελείως.
Σε μπεν μαρί ρίχνουμε τους κρόκους αυτή τη φορά, τη ζάχαρη και το μέλι κι ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Τα χτυπάμε κατόπιν στο μίξερ, να κρυώσουν. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και στο τέλος το γιαούρτι και το ξύσμα. Ομογενοποιούμε.
Για τη συναρμολόγηση: Γεμίζουμε τα μαρεγκάκια που έχουν κρυώσει και στεγνώσει με την κρέμα και σερβίρω.
Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος