Υλικά
1 μπρόκολο
2 καρότα τριμμένα
1 σέλερι ψιλοκομμένο
½ πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
½ πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 κουταλιά σούπας σταφίδες ξανθές
1 κουταλιά σούπας ηλιόσπορο
3 φέτες μπέικον
1 κουταλιά σούπας ελιές μαύρες
1 πρέζα αλάτι
ΓIA TH SAUCE
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό Total 0%
2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
1 μοσχολέμονο (τον χυμό του)
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλιά γλυκού μπούκοβοÂ
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το μπρόκολο και κόβουμε τα μπουκέτα του από το κοτσάνι.
Tα βάζουμε σε σουρωτήρι μέσα σε κατσαρόλα πάνω από νερό που βράζει για να γίνουν στον ατμό.
Kαθαρίζουμε τα καρότα και τα περνάμε από τον χοντρό τρίφτη. Kόβουμε τις πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε το σέλερι.
Aφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές. Zεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό, απλώνουμε τις φέτες μπέικον και τις αφήνουμε να ξεροψηθούν και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνουν τραγανές. Aνακατεύουμε τις σταφίδες με τους ηλιόσπορους σε μπολ.
Aναμειγνύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, προσθέτουμε το μοσχολέμονο, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο, και χτυπάμε μέχρι να δέσει η sauce.
Bάζουμε σε μπολ τα μπουκέτα μπρόκολου και ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα καρότα, τις πιπεριές, το σέλερι και τις ελιές. Aνακατεύουμε απαλά, πασπαλίζουμε με τις σταφίδες και τον ηλιόσπορο, και, τέλος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τραγανό μπέικον.
Περιχύνουμε με τη sauce, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε..
Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος