Υλικά
1 κιλό αρνίσιο κιμά, κατά προτίμηση από μπούτι, χωρίς να αφαιρεθεί κανένα κομμάτι από το λίπος
1 κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ
3 κουταλιές βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο μπούκοβο (καυτερό πιπέρι)
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
4-5 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα
1 φλιτζανάκι ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγουράκι με τη φλούδα του
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά σε μια λεκάνη μαζί με το κρεμμύδι, το βούτυρο, το αλατοπίπερο και το καυτερό πιπέρι.
Πλάθουμε με το χέρι μακρόστενα κεφτεδάκια μήκους περίπου 6-7 εκατοστών το ένα.
Τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας σ’ ένα μπολ με τη βοήθεια ενός πιρουνιού το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το ξύδι, το δυόσμο, το αγγούρι και τον άνηθο.
Διατηρούμε τη σάλτσα για 15-20 λεπτά περίπου στο ψυγείο.
Ψήνουμε τα κεμπάπ στο γκρίλ στους 180° C μέχρι να ψηθούν και από τις δυο πλευρές.
Τέλος, παίρνουμε πιτούλες μακρόστενες, τις κυπριακές, τις ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε ένα φύλλο μαρουλιού, 2-3 φετούλες από τις ντομάτες, λίγη σάλτσα γιαουρτιού και από πάνω, ανάλογα την όρεξή μας, 1-2 κομμάτια κεμπάπ.
Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος