Αρνάκι ψητό στο φούρνο με γιαούρτι και ρύζι

fage_arnakipshto.jpg

Υλικά

2-3 κιλά αρνί από χεράκι κομμένο σε μερίδες
2 φλιτζάνια ρύζι τύπου καρολίνα
2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό Total
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο
4 δαφνόφυλλα
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Aλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το πασπαλίζουμε ελαφρώς με το αλεύρι.
  • Σοτάρουμε καλά το κρέας με το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι μέχρι να ροδίσει.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Mεταφέρουμε το κρέας σε βαθύ ταψί και το περιχύνουμε με 2 φλιτζάνια νερό, το κρεμμύδι και τα υγρά του τηγανιού.
  • Σκεπάζουμε με λαδόχαρτο και σφραγίζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Bγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε προσεχτικά το αλουμινόχαρτο για να μην καούμε από τους ατμούς και προσθέτουμε στο ταψί το βούτυρο, το ρύζι, το 1 φλιτζάνι γιαούρτι και 2 φλιτζάνια νερό.
  • Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο ανοιχτό και ψήνουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα μέχρι να γίνει το ρύζι και να ροδίσει το κρέας.
  • Σερβίρουμε με λίγο έξτρα γιαούρτι σε κάθε πιάτο.

Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος