Υλικά
2-3 κιλά αρνί από χεράκι κομμένο σε μερίδες
2 φλιτζάνια ρύζι τύπου καρολίνα
2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό Total
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο
4 δαφνόφυλλα
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Aλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το πασπαλίζουμε ελαφρώς με το αλεύρι.
- Σοτάρουμε καλά το κρέας με το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Mεταφέρουμε το κρέας σε βαθύ ταψί και το περιχύνουμε με 2 φλιτζάνια νερό, το κρεμμύδι και τα υγρά του τηγανιού.
- Σκεπάζουμε με λαδόχαρτο και σφραγίζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Bγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε προσεχτικά το αλουμινόχαρτο για να μην καούμε από τους ατμούς και προσθέτουμε στο ταψί το βούτυρο, το ρύζι, το 1 φλιτζάνι γιαούρτι και 2 φλιτζάνια νερό.
- Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο ανοιχτό και ψήνουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα μέχρι να γίνει το ρύζι και να ροδίσει το κρέας.
- Σερβίρουμε με λίγο έξτρα γιαούρτι σε κάθε πιάτο.
Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος