Υλικά
Υλικά
Για τη γέμιση:
200 γρ. κασέρι, τριμμένο
100 γρ. φέτα, χοντροσπασμένη
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
100 γρ. λαδοτύρι, τριμμένο
150γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total
1 αυγό
1 κουταλιά σούπας πάπρικα, γλυκιά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας νερό, χλιαρό
3 κουταλιές σούπας τυρί αλμυρό της αρεσκείας σας, τριμμένο
Â
Εκτέλεση
- Γέμιση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μισό κασέρι, τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Ζύμη: Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά έως ότου έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Βγάζουμε τη βάση από τον φούρνο, απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15 λεπτά έως ότου λιώσει το τυρί.
- Τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Λαδώνουμε καλά μια ταρτιέρα.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη ή με τα χέρια σε χοντρό φύλλο 3,5 εκ., την απλώνουμε στην ταρτιέρα και την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε 4-5 μέρη ώστε να μη φουσκώσει.
- Την ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Βγάζουμε τη βάση από τον φούρνο, απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15 λεπτά έως ότου λιώσει το τυρί.
Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος