Ο χρόνος βρασμού ενός αυγού εξαρτάται πάντα από το πως το θέλουμε: μελάτο, μέτριο ή σφιχτό. Υπάρχουν όμως μυστικά ώστε να βράσουμε σωστά ένα αυγό, αποφεύγοντας να σπάσει και να γκριζάρει ο κρόκος του; Μάλιστα, υπάρχουν!
Βάζετε τα αυγά σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε κρύο νερό τόσο ώστε να τα καλύψει τουλάχιστον 2 δάχτυλα. Βάζετε το κατσαρολάκι στο μάτι και μόλις δείτε ότι ξεκινάει ο βρασμός χαμηλώνετε το μάτι σχεδόν στο μισό (το νερό δεν πρέπει να κοχλάζει ώστε να αποφύγετε το σπάσιμο των αυγών). Από αυτή τη στιγμή μετρήστε 3 λεπτά για μελάτο, 4 -5 λεπτά για μέτριο και 8-9 λεπτά για σφιχτό. Μόλις είναι έτοιμα στραγγίζετε προσεκτικά το ζεστό νερό, προσθέτετε κρύο νερό και τα αφήνετε για 2-3 λεπτά ώστε να μπορέσετε να τα ξεφλουδίσετε εύκολα.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr