Αλμυρό κέικ με φέτα, μπέικον και πράσινες ελιές

new39_almyrokeik.jpg

Υλικά

6 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλυτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
4 κουταλιές του γλυκού baking powder
6 τεμ. αυγά
10 φέτες μπέικον
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα
10 τεμ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσια
Μια πρέζα αλάτι
Αλεύρι- βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το τυρί, το μπέικον κομμένο σε κύβους, το baking powder, το αλάτι, τις ελιές ψιλοκομμένες και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα (μια μαλακή ζύμη). Βουτυρώνουμε ένα ταψί, το αλευρώνουμε, το τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι και προσθέτουμε το μείγμα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή: chefoulis.gr