Υλικά
200 γρ.κιμάς μοσχαρίσιος
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
400 γρ.ρύζι
4 φέτες ψιλοκομμένο προσούτο
2 αυγά χτυπημένα
150 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
Αλάτι-πιπέρι
100γρ φρυγανιά τριμμένη
1 κύβος βοδινού (προαιρετικά)
4 φλυτζάνια νερό
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το μισό βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα να κάψει και σοτάρουμε το ρύζι. Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και τις μισές ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε να σιγοβράσει το ρύζι μέχρι να μαλακώσει (αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό). Σε ένα άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τον κιμά περίπου για 8-10 λεπτά, προσθέτουμε τις υπόλοιπες ντομάτες και τον βράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ρύζι και προσθέτουμε το προσούτο , τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε και αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει εντελώς. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια χούφτα ρύζι ,την βάζουμε στο χέρι μας , κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο του και τοποθετούμε μοτσαρέλα και λίγο κιμά. Το πλάθουμε στρογγυλό και το πανάρουμε στην φρυγανιά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τις κροκέτες. Τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Σερβίρονται ζεστές.
Πηγή: chefoulis.gr