Υλικά
Για την κρέμα γιαουρτιού
Εκτέλεση
Χωρίζετε το κουνουπίδι στα μπουκετάκια του, τα οποία κόβετε σε ακόμα μικρότερα κομμάτια και τα βάζετε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά ώστε να μαλακώσουν λίγο, αλλά να «κρατάνε» ακόμα. Σουρώνετε καλά και τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τις λιαστές ντομάτες, τις σταφίδες, τον μαϊντανό και το τριμμένο τυρί. Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι βάζετε το ψιλοκομμένο μπέικον και ψήνετε μέχρι να γίνει σχεδόν τραγανό. Το προσθέτετε κι αυτό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μπολ προς το παρόν στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε καλά με ένα σύρμα τα αυγά και προσθέστε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, λίγο μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά με το σύρμα μέχρι να έχετε μια παχύρευστη κρέμα γιαουρτιού. Απλώνετε το μίγμα κουνουπιδιού σε ένα λαδωμένο πυρέξ. Περιχύνετε τα υλικά με την κρέμα του γιαουρτιού και πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά. Ψήνετε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr