Ως ελεύθερα φαγητά θεωρούνται εκείνα τα τρόφιμα ή ποτά που περιέχουν λιγότερο από 20 θερμίδες ή λιγότερο από 5 γραμμάρια υδατάνθρακα ανά μερίδα. |
Η κατανάλωση των τροφών που έχουν καθορισμένη επιτρεπτή μερίδα πρέπει να περιορίζεται σε 3 μερίδες ανά ημέρα. Αυτή η κατανάλωση πρέπει να μοιράζεται στη διάρκεια της ημέρας. |
Εάν καταναλωθούν και οι τρείς μερίδες μονομιάς, μπορεί να επηρεαστεί το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα. |
Τα τρόφιμα που δεν έχουν επιτρεπτή μερίδα, μπορούν να καταναλώνονται οποτεδήποτε. |
Άνιθος |
Βότανα (φασκόμηλο, τήλιο, θυμάρι, κα.) |
Ζωμός κρέατος (άπαχος) |
Καρυκεύματα (γαρύφαλο, κανέλα, κίμινο κα.) |
Καφές στιγμιαίος (με ή χωρίς καφεϊνη) |
Καφές φίλτρου |
Κρεμμυδάκια |
Κρεμμύδια (χυμός, σκόνη) |
Μαϊντανός |
Μέντα |
Μπέικιν Σόδα |
Ξύδι |
Πιπέρι, πάπρικα, πιπέρι Τζαμάικας |
Σέλινο |
Σκόρδο (και σε σκόνη) |
Σόδα (ανθρακούχο ποτό) |
Τεχνητές γλυκαντικέ ύλες (πχ ασπαρτάμη) |
Τσάι |
Τα παρακάτω τρόφιμα να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες (1-2 κουταλάκια ανά γεύμα) |
Κέτσαπ |
Σιρόπι |
Τσίλι σος |
Σάλτσα ταμπάσκο |
Κακάο |
Χυμός λεμονιού |
Ζελέ |
Σάλτσα σόγιας |
|
|
|