Ένα ισοδύναμο περιέχει 25kcal, 5g υδατανθράκων, 2g πρωτεϊνών, και ίχνη λίπους και χοληστερίνης | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Διατροφικές συμβουλές | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1. Τα λαχανικά που συμπεριλαβάνοντια στην παρακάτω λίστα περιέχουν πολύ μικρή ποσότητα Υδατανθράκων και Θερμίδων. Τα λαχανικά περιέχουν σημαντικά διατροφικά στοιχεία. Προσπαθείτε να καταναλώνετε τουλάχιστον 2-3 επιλογές ημερισίως. 2. Σε κάθε φλυτζάνι σαλάτας μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο. 3. Τα φρέσκα και τα κατεψυγμένα λαχανικά περιέχουν λιγότερο αλάτι από τα κονσερβοποιημένα λαχανικά. 4. Διαλέξτε σκουροπράσινα και σκουροκίτρινα λαχανικά όπως σπανάκι, μπρόκολο, καρότο και πιπεριές. 5. Το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι, οι πράσινες πιπεριές, το σπανάκι και η ντομάτες αποτελούν καλή πηγή Βιταμίνης C. 6. Τα λαχανικά περιέχουν 1-4 γρ άπεπτων φυτικών ινών ανά μερίδα. 7. Τα αμυλούχα λαχανικά όπως πατάτες, αρακάς και καλαμπόκι περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες Θερμίδων και Υδατανθράκων και συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα αμυλούχα λαχανικά.
|