Υλικά για 4 ατόμα (Προετοιμασία 20΄-Ψήσιμο 20΄)
4 μήλα
70gr μαύρη ζάχαρη
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα
1 κουτ. γλυκού μαργαρίνη ελαιολάδου διαίτης
Εκτέλεση
Πλένετε και κόβετε τα μήλα σε τέταρτα. Αφαιρείτε το κεντρικό κομμάτι με τα κουκουτσια. Ξανακόβετε τα τέταρτα των μήλων σε χοντρές φέτες. Τα πασπαλίζετε με μαύρη ζάχαρη και τα αφήνετε στο φούρνο να ροδοκοκκινίσουν (περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά). Τα βάζετε σε μια πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά. Βάζετε σε άλλο τηγάνι να καβουρδιστούν τα αμύγδαλα και τα ρίχνετε πάνω στα καραμελωμένα μήλα.
Καταπολέμηση της χοληστερίνης: Οι διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι πολυφαινόλες που εμπεριέχονται στα μήλα, καθώς και η μικρή ποσότητα λιπαρών οξέων Ω3, βοηθούν στην καταπολέμηση της χοληστερίνης και στη μείωση κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.
Στέλιος Ι.Κολυβίρας-Τζιβανιώτης
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μεταπτυχιακός Ερευνητής
Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών