Ένα παραδοσιακό φαγητό με πρωτότυπο twist.
Υλικά για 6 άτομα
500 γρ. φακές ψιλές
2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες καθαρισμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια ή τριμμένα στον τρίφτη
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1-2 φύλλα δάφνης
150 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα ή ντοματοχυμός
1 κύβος λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τις φακές και τις βάζετε σε κατσαρόλα να βράσουν για 5’ – 6’. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τις φακές μέσα στο νερό για 40’. Κατόπιν τις στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 5’ – 6’. Προσθέτετε τις φακές, τα καρότα, το σκόρδο, τη δάφνη, τα ντοματάκια ή τον ντοματοχυμό, τον κύβο λαχανικών και αρκετό ζεστό νερό. Σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα περίπου. Τέλος, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την πάπρικα. Αφήνετε τη σούπα να πάρει ακόμη 1-2 βράσεις προτού τη σερβίρετε.
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μεταπτυχιακός Ερευνητής
Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Μεταπτυχιακός Ερευνητής
Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών