Υλικά για 4 άτομα (Προετοιμασία 20΄-Ψήσιμο 20΄)
Εκτέλεση
Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε για 20 λεπτά περίπου. Τις σουρώνετε και μετά τις ξεφλουδίζετε. Τις κόβετε σε ροδέλες και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε. Κόβετε και τις φέτες του σολομού σε λωρίδες. Αφαιρείτε τη φλούδα των μήλων και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις λωρίδες σολομού και τις λεπτές φέτες του μήλου στην πιατέλα με τις πατάτες. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και κρέμα, πιπερώνετε και ρίχνετε και τα κλωνάρια του άνηθου. Ανακατεύετε προσεκτικά και σερβίρετε αμέσως.
Πληροφορίες γι αυτό το πιάτο:
Καταπολέμηση της χοληστερίνης! Τα Ω3 λιπαρά οξέα που περιέχει ο σολομός, τα ακόρεστα (καλά) λιπαρά οξέα του ελαιολάδου, οι διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες καθώς και οι πολυφαινόλες που εμπεριέχονται στα μήλα βοηθούν στην καταπολέμηση της χοληστερίνης και στη μείωση κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.
Στέλιος Ι.Κολυβίρας-Τζιβανιώτης
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μεταπτυχιακός Ερευνητής
Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών